Här är en blogg om fotografering och alla varianter som finns. Här finns information om vad man bör tänka på då man använder en kamera, inköp och andra fotograferingstips. Här finns alltifrån nattfotografering till city, och landskapsfotografering. En blogg som tar upp allt man behöver veta för att lyckas ta den perfekta bilden.

Enklare än någonsin

Fotografering har aldrig förut varit så enkelt som nu, då de flesta har relativt bra kameror i sina mobiltelefoner. Den som satsar på fotografering, satsar givetvis också på sin kamera. Ännu finns ett stort behov av värdiga systemkameror, och även dessa har blivit betydligt enklare att använda.

Oavsett om man äger en dyr systemkamera eller mest fotograferar med sin mobiltelefon, är det bra att kunna själva grunderna. Det kan annars leda till att man tar mängder av bilder, som inte är riktigt genomtänkta. Innan det digitala fotograferandet kom var man tvungen att använda filmrullar med ett begränsat antal bilder. Då var man på ett mer naturligt vis tvingad att planera varje bild. Nackdelen var då, givetvis, att det var svårare att experimentera och ta bilder på måfå. Nackdelen idag, kan vara att det har blivit för enkelt att ta bilder utan att behöva tänka till. Genom att fördjupa sig lite inom fotograferandet, och mekanismerna bakom en bra bild går det dock lätt att öka sina chanser till att ta en bra bild.

Bilder viktigare än någonsin

Idag är bra bilder viktigare än någonsin. Vi lever i ett bildsamhälle och det krävs allt mer för att sticka ut ur mängden. Här på bloggen finns en hel del tips om allt från att lyckas med sina privata bilder, till vad man ska tänka på då man exempelvis fotograferar sin lägenhet inför försäljning. Den som vill fotografera natur eller människor i rörelse, måste tänka på lite olika vis. En bra kamera kan göra halva arbetet, men fotografen måste fortfarande stå för den svåra halvan av jobbet. Följer man de grundtips som presenteras här på bloggen kommer det bli lekande lätt att imponera på vännerna med sina bilder.

Ljussättning fortfarande A och O

Trots alla möjligheter att efterarbeta sina bilder, är ljussättningen väldigt viktigt vid tidpunkten för fotografiet. Det här är långt ifrån det enklaste, men genom att förstå grunderna inom fotografering och använda ett bra stativ får man de bästa förutsättningarna i redigeringsfasen.

Redigeringsprogram

Det finns en mängd olika redigeringsprogram som man kan använda för att bearbeta sina bilder. Här på bloggen går vi igenom vilka man bör titta närmare på. Idag går att göra det mesta redan i mobiltelefonen, men den som satsar stort, bör kika närmare på mjukvara för desktop. Det finns många sätt att lära sig bli bättre på att redigera, och här finns också tips på olika kanaler, varifrån man gratis kan få rätt kunskap.